Izjava-o-zasebnosti

Društvo za zmanjševanje škode zaradi drog Stigma si prizadeva za varovanje Vaše zasebnosti. Na spletni strani ne zahtevamo vaših osebnih podatkov ali informacij s katerimi bi lahko ugotovili vašo uporabniško identiteto. Pri kontaktnem obrazcu “Pomahaj nam” je potrebno vpisati poštni naslov in ime na katerega vam bomo posredovali odgovor. E-poštni naslov in ime bo uporabljeno izključno v ta namen. Pravega imena ni potrebno navesti.

Naš spletni naslov je: http://varna-hisa.drustvo-stigma.si

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj jih zbiramo

Komentarji

Pri puščanju komentarjev na spletnem mestu, zbiramo podatke, ki so prikazani v obrazcu za komentiranje in tudi IP naslov obiskovalca in uporabniški niz brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Storitvi Gravatar se lahko pošlje anonimiziran niz ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (imenovano tudi hash), da preveri ali jo uporabljate. Politika zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po potrditvi vašega komentarja je vaša slika profila prikazana javnosti v okviru vašega komentarja.

Mediji

Če nalagate slike na spletno mesto, se morate izogibati nalaganju slik z vgrajenimi lokacijskimi podatki (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in pridobivajo vse podatke o lokaciji iz slik na spletni strani.

Kontaktni obrazec

Pri kontaktnem obrazcu “Pomahaj nam” zbiramo podatke: Ime, e-poštni naslov, sporočilo. Podatki bodo namenjeni izključno odgovarjanju na vaša vprašanja.

Piškotki

Če pustite komentar na naši spletni strani, se lahko odločite, da shranite svoje ime, e-poštni naslov in spletno mesto v piškotkih. Tukaj gre za vaše udobje, tako da vam ni treba ponovno izpolniti podrobnosti, ko zapustite nov komentar. Ti piškotki bodo trajali eno leto.

Če imate račun in se prijavite na to spletno mesto, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in je zavržen, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite bomo nastavili tudi več piškotkov za shranitev podatkov za prijavo in izbrane nastavitve zaslona. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, možnosti piškotkov pa trajajo eno leto. Če izberete »Zapomni si me«, bo vaša prijava trajala dva tedna. Če se odjavite iz svojega računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če urejate ali objavite članek, bo dodatni piškotek shranjen v vašem brskalniku. Ta piškotek ne vključuje osebnih podatkov in preprosto označuje identifikacijsko številko objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Poteče po 1 dnevu.

Vdelana vsebina z drugih spletnih mest

Članki na tej spletni strani lahko vsebujejo vdelane vsebine (npr. Videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša na enak način, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o sebi, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretji osebi in nadzirajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino, vključno s sledenjem interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Na določenih delih spletne strani www.varna-hisa.drustvo-stigma.si so na voljo aplikacije tretjih oseb (npr. Facebook) in vsebine, ki se shranjujejo na ploščah tretjih oseb (npr. Youtube). Odgovornost za te podatke prevzamejo ponudniki teh aplikacij. Podrobnejše informacije o načinu, namenu in obsegu uporabe in nadalje obdelave uporabnikovih podatkov s strani tretjih oseb si lahko prebereš na povezavah: FacebookTwitter in Youtube
Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih aktualnih spletnih mest, na katerih nismo odgovorni za varovanje in zasebnost podatkov, ki jih potrdiš med brskanjem po teh spletnih mestih.

Analiza uporabe spletne strani

Za analizo uporabe spletnih strani uporabljamo Google Analytics, ki generira statistične in ostale informacije o spletnem mestu z uporabo piškotkov, ki se shranjujejo na računalniku uporabnika. Uporabo piškotkov lahko vedno izklopiš v svojem brskalniku. S pridobljenimi informaciji, ki so shranjene znotraj korporacije Google, se ustvarjajo poročila o uporabi naše spletne strani. Googlova pravila o zasebnosti so navedena na njihovi spletni strani.

Uporaba in razkritje pridobljenih podatkov

Podatki, pridobljeni preko naše spletne strani, se lahko uporabijo za: upravljanje spletne strani, izboljšanje uporabniške izkušnje ob brskanju po spletni strani,  omogočanje uporabe storitev, ki so na voljo na tej spletni strani, prejemanje statističnih poročil s strani tretjih oseb o uporabnikih spletne strani, reševanje vprašanj in pritožb v zvezi z uporabo spletne strani. V kolikor boš svoje osebne podatke na strani posredoval prostovoljno (preko Obrazca za svetovanje ali Obrazca za vnos dogodkov), bodo podatki uporabljeni v skladu z namenom, s katerim jih je uporabnik posredoval ter skladno z zakonom.

Tvoje podatke lahko razkrijemo v primerih: ko nas k temu zavezuje zakon, v povezavi s tekočimi ali prihodnjimi pravnimi postopki, ko ustvarjamo, izvajamo in ščitimo naše pravice, vključno z zaščito strežnika in spletne strani pred zlonamerno uporabo. Razen v primerih, ki so opisani v tej Izjavi o zasebnosti, tvojih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

Spremembe Izjave o zasebnosti

To Izjavo o zasebnosti lahko občasno dopolnimo z objavo nove verzije na spletnem mestu. Tvoja odgovornost je, da občasno preveriš stran z objavljeno Izjavo o zasebnosti in preveriš, ali je nova verzija v skladu s tvojimi nameni.